Metas satsning på VR fortsätter, och nyligen höll företaget en intern presentation där anställda fick ta del av företagets VR-planer fram till 2027. Informationen från presentationen hamnade kort efter det på avvägar och cirkulerar nu brett på nätet. Flera nya produkter är på väg och redan senare i år väntas bland annat Quest 3 dyka upp i butikerna.

Det är ännu inte helt klarlagt hur det nya headsetet ska se ut eller vilka nya funktioner det inkluderar. Det nämns dock att den fysiska designen ska vara ungefär hälften så stor som föregångaren, men rymma dubbelt så kraftfull hårdvara. Med dessa förändringar väntas priset öka, men Meta tror att VR-entusiaster är villiga att betala mer för att få ta del av de nya onämnda funktionerna. Fokus ska även att ligga mer på AR-upplevelser med en liknande uppsättning av utåtriktade kameror som på Quest Pro.

Utöver Quest 3 ska ytterligare två andra Quest-headset lanseras under de kommande åren. Ett av dem går under kodnamnet "Ventura" och beskrivs som "mer tillgängligt" än sina syskon i Quest-serien. Det betyda att det blir en budgetmodell med färre funktioner och en lägre prislapp. Dessutom nämns "La Jolla", som väntas vara en förbättrad version av Quest Pro med bland annat högre upplösning.

Utöver Quest-familjen ska AR-glasögon lanseras på marknaden år 2027. Användare ska kunna interagera med gränssnittet genom handrörelser, antingen via glasögonens sensorer, eller via ett smart armband. Tanken är att dessa glasögon ska ersätta användarens telefon, vilket är en liknande vision som Google hade för sina smarta glasögon.

Det återstår att se om Meta lyckas lansera de många enheterna enligt planen. Om Quest 3 lanseras i år är det sannolikt att ett officiellt avtäckande sker under företagets årliga VR-fokuserade evenemang, Meta Connect, som väntas arrangeras någon gång i september.

Läs mer om Meta Quest: